Follow me print

Follow me print är ett begrepp inom print världen som innebär att utskriften följer användaren.

Istället för att skicka en utskrift direkt till en skrivare så skickas den till en server som håller kvar utskriften. Som användare identifierar du dig vid någon av de skrivare och multimaskiner som finns i din follow-me lösning med kod eller tagg/bricka.

Vi erbjuder en mängd olika lösningar som är serverbaserade, rena molntjänster eller hybrid.

Om du har en skärm på din printer eller multimaskin kan du nu se dina skickade utskriftsjobb innan du väljer att skriva ut dem. Du använder kort eller kod för att logga in. Har du ingen skärm har vi lösningar där du använder din mobil för att sköta det från istället.

Det finns många skäl till att ta ett helhetsgrepp på utskriftsfunktionen hos ett företag; kostnadskontroll är ett, miljöaspekten en annan. En tredje, minst lika viktig anledning är att skydda känsliga uppgifter från att hamna i fel händer.

Makab har mjukvarorna som krävs för att skräddarsy ett dokumenthanteringssystem utifrån varje organisations behov.

Våra lösningar inom Follow-me-print

Lösningar med annonserade end-of-life datum

Det finns många fördelar, här är några

BÄTTRE KONTROLL PÅ UTSKRIFTER

“Follow-me-print” (follow me printing) eller “pull print” innebär att du inte längre skickar ditt dokument mot en förvald skrivare. Istället skriver du ut mot en utskriftskö och hämtar ditt dokument när, och var, du vill. Borta är plötsligt pappershögarna vid skrivarna och springet fram och tillbaka mellan datorn och utskriftsrummet. Borta är också irritationen över att någon bytt papper i kassetten, att tonern är slut eller att det är kö vid skrivaren. Under de senaste åren har vi sett en explosionsartad ökning av efterfrågan på “follow-me-print”, och denna ökning fortsätter. Det är tydligt att användarna uppskattar möjligheten att kunna hämta dokumentet vid en ledig skrivare, slippa leta i buntarna som ingen hämtar eller att slippa oroa sig för att någon annan ska få med sig ett viktigt dokument.

SEKRETESS

På nästan alla kontor står det småskrivare med enda syfte att skriva ut dokument med känslig information. Att sådana skrivare är dyra i drift är de flesta medvetna om, men samtidigt är det inte mycket att välja på; sekretess måste prioriteras. Med “follow-me-print” nås full sekretess genom att inga dokument skrivs ut förrän användaren har bestämt det, och är på plats vid skrivaren. Genom att logga in får användaren access till sin egen utskriftskö och kan därifrån fritt välja vilket eller vilka dokument som ska skrivas ut, genom en enkel knapptryckning. Inloggningen kan ske genom kort, kod eller varför inte tags. Inloggningen kan synkroniseras med företagets befintliga AD (Active directory), och i princip vilka kort som helst kan användas, kanske de befintliga passerkorten?

EKONOMI

Som komplement till “Follow-me-print” finns ett modernt och effektivt verktyg för att hålla koll på företagets löpande kostnader kring dokumenthantering. Genom funktionen “tracking” erhålls ett enkelt och detaljerat underlag för t ex intern- eller projektdebitering. Företaget kan också, på ett enkelt och smidigt sätt, tilldela kvoter av t ex färgutskrifter, på användarnivå, för att sänka kostnaden kring detta. Andra ekonomiska aspekter är givetvis att den totala utskriftsmängden minskar och således också kostnaderna samt att arbetet effektiviseras.

MILJÖ

På nästan alla företag går en stor del av alla dokument rakt i papperskorgen, eller i bästa fall pappersåtervinningen. Med hjälp av “follow-me-print” elimineras detta bekymmer då i princip ingenting onödigt behöver skrivas ut. Om samma dokument skickas till skrivaren flera gånger, i olika versioner, kan användaren välja att endast skriva ut den senaste versionen. Framförallt blir man dock av med de dokument som idag glöms bort i skrivarens utmatningsfack. Flera mätningar visar att pappersåtgången minskar med upp till 30 % efter att “follow-me-print” installerats.

Vill du veta mer? fyll i formuläret så kontaktar vi dig

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Företag

    Telefonnummer

    Ditt meddelande