Riso produktionsprinter GD serien

Världens snabbaste fullfärgsskrivare!

Fantastiska utskriftshastigheter

Skriv ut 160 sidor per minut i färg. GD 9630 kan hjälpa dig att skriva ut stora volymer avsevärt snabbare än lasermodeller.

Även duplex-utskrifter klarar upp till 160 sidor per minut. Detta tack vare hög precision i pappersmatningen.

Svarstiden på 5 sekunder innebär mindre väntetid, såväl för små som stora utskriftsjobb.

The FORCEJET Advantage

RISOs höghastighets bläckstråleteknik, FORCEJET, består av breda färg inkjet-skrivhuvud som är parallellt anordnade för enstegsutskrift av svart, cyan, magenta, gul och grå på A3 / kortkantsmatning. Snabba utskriftsfunktioner kombinerat med en snabb och stabil pappersmatning ger en utskriftshastighet på 160 sidor per minut för A4-långmatning, i simplex bokstavligen den snabbaste * 1 i världen.

* 1: A4 långkantsmatning, simplex, kontinuerlig utskrift i standarddensitetsinställning, baserat på kontorsfärgskrivare med blad matning som är kommersiellt tillgängligt från och med juni 2017 (Källa: RISO-data).

Stabiliserad pappersmatning

Ett rakt matningssystem transporterar papper horisontellt för att möjliggöra höghastighetsutskrift med minimal utskriftsförskjutning. FORCEJET-tekniken garanterar optimal pappersmatningshastighet som matchas med den mängd bläck som sprutas från bläckhuvudena.

High-speed Printing Bläck

Speciellt snabbtorkande, oljebaserat pigmentbläck, som utvecklats uteslutande för ComColor GD-serien, förhindrar omvänd färgning av tryckt papper såväl som cockling, vilket möjliggör oföränderlig höghastighets duplex inkjetutskrift. Bläcket är även motståndskraftigt mot nedbrytning från ljus och vatten.

Hög kapacitets pappersbank som standard

Genom att ladda papper av samma storlek i tre matningsfack och ett standardfack kan över 2 500 ark matas in i skrivaren och papper kan fyllas på utan att stoppa utskriftsjobbet. Olika storlekar av papper kan också laddas.

Intelligent design för flexibilitet och effektivitet

En enkel pappersmatningsmekanism utan uppvärmningsfunktion stödjer ett brett utbud av papper, från vanliga pappersark till kuvert och inbjudningskort. Papperet fastnar inte lika lätt, då det inte värms upp och därmed riskerar att bli vågigt och orsaka stopp.

Behandlingstiden kan kortas ner avsevärt genom att lägga till sorteringsark för stora utskriftsjobb. Även omslag och programutskrifter stöds.

Den energieffektiva utskriftsprocessen erbjuder bekymmersfri hantering. Till skillnad från tonerbaserade skrivare har ComColor GD-serien en utskriftsmetod som eliminerar ozon och tonerutsläpp.

Energisparfunktioner

 • Stäng av och slå på maskinen på valda klockslag
 • Upp till 10 kombinationer av start- och stopptider
 • Oroa dig inte för om du glömde stänga av skrivaren på kvällen eller helgen
 • Sätt skrivaren i vänteläge efter sista utskriften för att minska energiförbrukningen
 • Energiförbrukningen blir minimala 4W
 • Du sparar pengar på elektricitet

Designad för enkel hantering

En enkel touchpanel med igenkänningsbara färgikoner gör hanteringen av skrivaren lätt för alla. Panelen går att vinkla vilket ger bra möjligheter att se informationen, till och med i 90° vinkel.

Förhandsgranskning av inscannade dokument på panelen gör det möjligt att scanna om innan bilden sparas och skickas iväg.

Frekvent använda funktioner kan dessutom sparas som favoriter!

Utökad funktionalitet med Fiery

Fiery ComColorExpress FS2000C utnyttjar ComColor-skrivarens fulla potential, vilket ger större effektivitet och flexibilitet för utskrifter. Förutom att stödja ett brett utbud av behov, till exempel olika kopplade meta-data, som är avgörande för direkt marknadsföring, maximerar FS2000C ComColors prestanda. Kombinationen av avancerad RIP-teknik och ett brett urval av utskriftsfunktioner gör FS2000C till en kraftfull produktionsutskriftslösning som kan utöka dina affärsmöjligheter.

Läs mer

Snabbare scaninng & kopiering – Option

Med tillägget dokumentmatare kan ni kopiera och även scanna information över nätverket till en PC, som en bilaga till ett e-postmeddelande eller till en hårddisk kopplad till RISO-skrivaren.

Flersidiga dokument kan sparas till en PDF-fil eller som separata filer. Det går också att spara till filformaten TIFF, JPEG och PDF/A.

Enkel hantering för administratörer

 

Upp till 1 000 användare kan registreras på skrivaren. Skrivaren går att koppla till t.ex. LDAP-system för att känna igen användare. Tillägget ”IC Card Authentication Kit” tillåter användarhantering genom att använda IC-kort.

Andra underhållsåtgärder kan göras enkelt och snabbt.

En mängd efterbehandlingsalternativ & tillbehör

 

du kan skapa böcker, broschyrer, limma, trimma, hålslå i ett svep

Läs mer

Kontakta oss för demonstation

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Företag

  Telefonnummer