Information portoändring 1:a januari 2018

By 21 november, 2017Nyheter

Posten kommer per den 1 januari 2018 att genomföra en portoförändring. Detta innebär att frankeringsmaskinens portovåg kommer att ange fel porto efter årsskiftet.

Postens rekommendation är att alltid ha rätt portotabell och den senaste portoprogramvaran i frankeringsmaskinen. Posten har som rutin att skicka ut ett brev till alla kunder om portoändringen runt den 13 november 2017.

Prisändringarna omfattar i år hela portotabellen. För detaljerad information se Postens hemsida www.posten.se

I och med detta kommer befintliga vågar till frankeringsmaskiner att behöva uppdateras med portoprom, smartcards och OLS (överföring online).

I enighet med förra portouppdateringen så kommer vi, via Neopost Sverige att meddela samtliga kunder via ett brev under november. Ett brev för IJ-maskiner där vi rekommenderar er att uppgradera er Neopostmaskin och ett brev för IS-modeller.  Därefter har ni som kund möjlighet att välja om ni vill ha den nya portotabellen eller ej. För att avbeställa denna portouppdatering går ni in till hänvisad sida av Neopost. Om detta inte görs så får ni automatiskt den nya portotabellen. Om ni tecknat en portoförsäkring till din frankeringsmaskin kommer denna uppdatering göras utan extra kostnad. Ni kommer att erhålla ett e-mail med instruktion hur ni ska ladda ner portouppdateringen i frankeringsmaskinen. Mejlet skickas till den e-postadress ni uppgivit när ni köpte er frankeringsmaskin.

Neopost gör detta för att alla kunder ska få en chans att på ett enkelt sätt kunna få sin uppdatering i god tid innan den träder i kraft. Det innebär att ni som kund får sin portouppdatering direkt från Neopost samt fakturera.


I samband med portohöjning kör Neopost tillsammans med Makab en kampanj där vi erbjuder er möjligheten att uppgradera ert avtal till ett ”all in one”. Kontakta oss för mer information.


När det gäller Hasler och gamla Neopost maskiner (äldre än 2004) har vi inte längre möjlighet att erbjuda en portouppdatering.

Kontakta gärna oss om ni har frågor eller vill ha hjälp med en förändring av ert avtal.

Med vänliga hälsningar